מורן זליקוביץ'
28 Mar
28Mar

הולנד היא מדינה ידידותית לבעלי חיים, והעם ההולנדי אוהב חיות. לכן, הולנד היא יעד מצוין למי שמעוניין להגר מישראל ולהביא איתכם את חיית המחמד האהובה שלכם. יש בדיחה שמסתובבת שבמקרים מסוימים ההולנדים אוהבים את חיות המחמד שלהם אפילו יותר מהילדים שלהם. ובאמת, זה נפוץ מאוד לראות בעלי חיים במקומות ציבוריים כמו בתי-קפה, חנויות, בתי מלון ואפילו בטראם החשמלית בעלי-חיים נוסעים חינם. בהולנד ישנה רשת ענפה של מסלולי הליכה ופארקים המתאימים לחיות מחמד. 

בין אם מדובר בהליכה מרגיעה לאורך החוף, טיול רגלי בדיונות או שיטוט באחד מהפארקים הלאומיים הרבים, ישנן הרבה אפשרויות עבורכם ועבור הכלב שלכם למשל להתאוורר ולרוץ במרחבים הירוקים. מה שכן - לא משנה עד כמה הכלב שלכם מאומן היטב, צריך לדעת שלא תמיד מותר לכלבים לרוץ באמת חופשי בלי רצועה בהולנד. ישנם פארקים מיוחדים המיועדים לכלבים בהם גני משחקים ייעודיים לכלבים ואזורים בהם כלבים יכולים לרוץ חופשי ולהשתולל. זה קיים בכל עיר בהולנד.

זה די פשוט להביא לכאן חיות מחמד, אבל זה דורש תכנון מראש מאחר ויש תהליכים בירוקרטיים ורפואיים שהכלב, או החתול תצטרכו לעבור. עליכם רק לוודא שכל התנאים מתקיימים. לדוגמה, כלבים, חתולים וחמוסים חייבים להיות מחוסנים נגד כלבת. התנאים להגירה עם חיה תלויים בסוג החיה שאתם רוצים להביא ובארץ ממנה היא מגיעה. בניגוד לישראל אין בהולנד מגבלה על כלבים המוגדרים במדינות מסויימות כמסוכנים. יחד עם זאת לא כל חיית מחמד תוכל להכנס להולנד.

בגדול - הולנד רוצה למנוע מבעלי-חיים עם כלבת להיכנס להולנד. זו הסיבה שישנן תקנות ורגולציות. כדי להכנס יש להוציא תעודת מעבר מיוחד עם אישורי הבריאות הרשמיים. להלן, הצעדים הנדרשים להבאת בעל-חיים מישראל להולנד והנפקת התעודה:

חיסון נגד כלבת – זהו השלב הראשון בתהליך. החיסון הוא תלוי זמן ולכן יש להקפיד שלא עברה שנה. במקרה כזה תדרשו לחסן מחדש.

בדיקת דם לבדיקת רמת נוגדני כלבת – מדובר בדיקה שמתבצעת לרוב חודשיים-שלושה לאחר מתן החיסון, כי רק אז ניתן לוודא שרמת הנוגדנים תקינה. במידה והחיסון ״לא עבד״ כלומר רמת הנוגדנים אינה מספקת - תידרשו לחזור על התהליך, קרי - להתחסן שוב ולבדוק נוגדנים בשנית.

עדכון המידע ברשויות – ברגע שישנה תוצאה חיובית ורמת הנוגדנים מספקת, הוטרינר האחראי על התהליך יוכל למלא את הפרטים במערכת הממוחשבת. 

הנפקת תעודת בריאות – את התעודה יש להתיג כנדרש. התעודה החתומה תונפק עבורכם בלשכה הוטרינרית שבאזור מגוריכם. תעודת הבריאות תקפה לעשרה ימים בלבד מרגע הוצאתה. זה גם הזמן שבו ניתן לעזוב את הארץ עם החיה שלכם ולכן יש לשים לב ולתכנן את ימי הטיסה וכל הצעדים מראש.

שבב (צ׳יפ): חיות מחמד מחויבות בשבב בכניסה למדינות האיחוד האירופאי, ובינהן גם הולנד. 

שימו לב: ללא שבב - תימנע מכם הכניסה גם אם דאגתם לשאר המסמכים.



ביום הטיסה, ובמקרה של עצירות ביניים במדינות אחרות בדרך להולנד רצוי לבדוק שאתם עומדים גם בדרישות המדינות בהן עצרתם. כאחת שעברה עם חיה (חתולה) מישראל להולנד, יש לי עצה ידידותית - בהגירה עם חיית מחמד רצוי להימנע מעצירות ביניים, שכן לרוב מדובר בתהליך שגם ככה יוצר מתח רב אצל החיה ורצוי להקל עליה את המסע (וגם עליכם).

ישנן חברות וטרינריות ישראליות שונות שיכולות לדאוג לכל הצעדים הנ״ל, כולל בדיקות רפואיות, תעודות, ואפילו אם צריך ליווי ביום הטיסה.

כניסה להולנד 

בכניסה להולנד תידרשו להציג בכניסה למכס את החיה, התעודות שלה, ואת השבב. אם הכל מסודר ולפי הנהלים תוכלו להכנס ולא יהיה צורך בבידוד.


חיי היומיום עם חיות בהולנד

מאד פשוט למצוא מרפאות וטרינריות בהולנד! יש כאלה בשפע אפילו בעיירות הקטנות. לכן, עם הגיעכם להולנד תבקשו מהמקומיים טיפים לאן כדאי להירשם. לרוב, הם ידעו מי הרופא הכי טוב בסביבת מקום מגוריכם.

ברגע שיש לכם את השבב, כדאי לרשום את החיה במאגר החיות ההולנדי הרשמי. הרישום נעשה און-ליין, זה עולה כסף, וכרטיס רשמי ישלח בדואר. אם אתם מסתבכים עם הרישום תבקשו סיוע מהמרפאה הוטרינרית שלכם (לעיתים שירות זה נעשה תמורת תשלום סמלי). כלבים מחויבים ברישום על-פי חוק, ועבור חתולים זה אופציונלי (אך מומלץ).

רישום החיה במאגר ניתן בכתובת הבאה.

כיצד זה נעשה? ברגע שאתם רשומים רשמית בהולנד, ויש בבעלותכם מספר זהות הולנדי BSN, יש להגיש בקשה למספר UBN (זהו מספר זיהוי שלכם כבעלי חיות מחמד). לאחר קבלת מספר UBN, אפשר להוציא לכלב או הכלבה, דרכון אירופאי ולרשום את השבב שלהם בעזרת המרפאה הווטרינרית שלכם.

דרכון אירופאי / EU dierenpaspoort - כן, לא רק את מחוייבים בדרכון אם אתם מטיילים, גם החיה שלכם נדרשת לכך.הדרכון תוכנן כך שיחזיק מעמד לכל החיים של בעל-החיים הנושא אותו ומכיל את המידע הבא: שם הבעלים, אישור וטרינר על תעודת הכלבת (יש לחסן את כל חיות המחמד לפחות 21 יום לפני מועד היציאה ויש לציין את תאריך החיסון בבירור), מספר שבב אלקטרוני ומידע נוסף כגון: מין, גיל, גזע, צבע, סוג הפרווה והסימנים שלה.

ביטוחים - טיפולים, פציעות, ניתוחים, תרופות - מדובר בהוצאה מאד יקרה בהולנד. לכן, מומלץ לבטח את החיה בהקדם האפשרי. ישנן חברות רבות המבטחות חיות, צריך לקרוא את האותיות הקטנות במיוחד אם יש לכם חיות מגזעים מסוימים המועדים ליותר בעיות.

וזהו! אתם מוכנים לדרך! מאחלים לכם המון בהצלחה והרבה אושר עם הבייבי על ארבע שלכם.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.